Liječenje hemoroida četvrtog stupnja

• To je faza u kojoj je uglavnom potreban kirurški postupak. To može uključiti kiruršku inciziju, ali alternativa je postupak analne dilatacije pod općom anestezijom, te širenja sfinktera. To pomaže otpuštanju pritiska sa vena.
U upotrebi je i laserska koagulacija hemoroida. Osnovno načelo svih kirurških operacija je podvezivanje (ligiranje) i odstranjivanje (izrezivanje) hemoroida. u lokalnoj, spinalnoj ili općoj anesteziji. Otvorena hemoroidektomija (Milligan-Morgan) metoda. Novija je metoda ultrazvučnim nožem koji vibriranjem visokom frekvencijom zaustavlja krvarenje i ujedno reže tkivo. Zatvorena hemoroidektomija (Ferguson) metoda je u većem dijelu operacije jednaka prethodno opisanoj metodi samo što se nakon izrezivanja hemoroida produžnim šavom sašije defekt nastao izrezivanjem, čime je skraćeno vrijeme cijeljenja, ali postoji veća mogućnost upala. Hemoroidopeksija PPH staplerom – uglavnom se ne može se koristiti kod 4. stupnja. Ponekad se javljaju recidivi, kao i poslijeoperacijskih komplikacija u obliku jake bolnosti, relativne inkontinencije i poslijeoperacijske stenoze.
• Pomagalo – hemoroidni uložak u 4. stupnju se ne koristi. Ali uz moje savjete i postupak koju ću Vam preporučiti u nekim se slučajevima hemoroidi mogu vratiti u treći stupanj. Tada se Pomagalo može koristiti.

Comments are closed.